Een observatie ingeven voor een station of bundel

Maak een werkfiche aan.

Als je tijdens of na het werk defecten opmerkt, kan je die toevoegen aan de werkfiche.

1. Klik op het tabblad Lokalisatie en obs..
  2. Klik in het deel Lokalisatie station op Ingeven obs op station comp..
    In het venster Selectie/invullen van de observaties is een nieuwe observatie aangemaakt voor de lokalisatie, die automatisch ingevuld is.
    Opmerking: De eerste observatie in het venster verschijnt automatisch. Bij volgende observaties moet je bij Observaties eerst in een nieuwe rij klikken om het station of de lijn te doen verschijnen.
  3. Klik op bij Asset Type om een onderdeel van de bovenleiding te kiezen.
  4. Klik op bij Categorie om een type observatie te kiezen.
  5. Selecteer een Strengheid. Bijvoorbeeld, bij de categorie Schade kan 1 lichte of minimale schade zijn en 5 ernstige schade die onmiddellijk hersteld moet worden.
  6. Voeg een Beschrijving toe.
    Tip: Bij de beschrijving is het aangeraden om ook de nummers van de paal en de kilometerpaal te vermelden.
  7. Voeg eventueel bijkomende informatie toe in de andere velden:
    Veld Betekenis
    Naam asset Componentnummer
    TAB 2 links Een gerelateerd geval uit tabel II links
    TAB 2 rechts Een gerelateerd geval uit tabel II rechts
  8. Als de observatie aan een component gelinkt is, klik op een van de Selectie-knoppen om die component toe te voegen:
    KnopBetekenis
    Algemene selectie elektr. Selecteer elektrische componenten uit de inventaris.
    Algemene selectie mech. Selecteer mechanische componenten uit de inventaris.
    Selectie via geval tab II Selecteer componenten op basis van de ingegeven gevallen van tabel II.
    Selectie via lokalisaties en obs elektr. Selecteer elektrische componenten op basis van de gegevens bij Lokalisatie en obs..
    Selectie via lokalisaties en obs mech. Selecteer mechanische componenten op basis van de gegevens bij Lokalisatie en obs..
  9. Klik op .
  10. Selecteer de optie Sel bij je keuze en klik op Overdracht.
    De observatie is toegevoegd aan de op te volgen observaties in het tabblad Opvolging observaties.